Om oss

På den här sidan kommer vi att fokusera på djur i allmänhet, men på hunden i synnerhet. Pandemin har visat att behovet av sällskap ökat som en följd av hemmajobb och för många så har hunden blivit en räddare i nöden för att klara av isoleringen. Vilket också bevisas av priserna för hundar som stigit till nästan absurda nivåer.

Många skaffar också hund enbart med nuet i åtanke. Man känner sig ensam och vill ha en hund som sällskap. Rätt – men hur ser det ut om några år? För många kommer detta att innebära en obehaglig överraskning. Du ska plötsligt tillbaka till arbetsplatsen – och vad händer då med hunden som fortfarande har samma behov som idag? Här måste man tänka till. Att skaffa hund gör man inte för stunden, det sker för livet.

Vi ska gå igenom olika hundraser och visa vilka som passar bra i olika sammanhang och miljöer – samt vilka som passar sämre i dessa. Här kommer du dessutom att få goda råd om allt från motion, disciplin, skötsel, försäkringar och kost till din hund. Vi vill att du ska få ut det mesta – och det bästa – av ditt hundägande och att din hund ska få det så bra som möjligt.

Här kommer vi även att skriva om andra djur och ge tips om allt från katter vidare till grisar, kor och hästar. Vi älskar djur och vi hoppas att detta faktum kommer att lysa igenom i de texter vi publicerar här. Välkommen!